מחלות זיהומיות

חזרת – Mumps

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חזרת - Mumpsחזרת (Mumps) היא מחלה נגיפית, הנחשבת למחלת ילדים נדירה יחסית כיום. היא פוגעת בבלוטות הרוק וגם בבלוטות שמתחת לאוזניים, ולכן אחד מתסמיניה הבולטים הוא בלוטות נפוחות. זוהי מחלה זיהומית, הייחודית לבני אדם, שמרבית הנדבקים בה הם ילדים, בטווח הגילאים 5 עד 15.

יחד עם זאת, היא עשויה להופיע גם אצל מבוגרים יותר, ואז יכולה להתפשט לאזורים נוספים, כמו מערכת העצבים, איברי המין, הלבלב ועוד.

איך אפשר להידבק בחזרת?

החזרת, שנגרמת לאור הדבקות בנגיף החזרת, השייכת למשפחת נגיפי Paramyxoviridae, היא מחלה נדירה יחסית, המופיעה לרוב בעיקר בסוף החורף, עם בוא האביב. היא מועברת על ידי רוק מזוהם או דרך נוזל השתן וגם במגע ישיר עם אדם שנדבק בנגיף. תסמיני המחלה מופיעים לרוב לאחר תקופת דגירה של בין שבועיים לשלושה שבועות, כשהפצת המחלה תהיה לרוב מיממה לפני הופעתה ועד לשלושה ימים לאחר ההחלמה ממנה.

מהם תסמיני החזרת?

במשך תקופה, לאחר ההדבקות בנגיף, לא צפויים להופיע תסמינים חיצוניים כלשהם, אולם לאחר שלב הדגירה יופיעו, לרוב, התסמינים הבאים: חום גבוה ובדרך כלל מעל ל – 40, כאבי ראש, נפיחות בבלוטות הרוק בשלב הבא, ובמיוחד באלו שמצידי האוזן וגם כאבי גרון. במקרים מסוימים צפויה להופיע נפיחות בשני הצדדים, כשהנפיחות השנייה מופיעה כיומיים מרגע הופעת הנפיחות הראשונה. ברבע מהמקרים לא צפויה להופיע נפיחות כלשהי.

מהם הסיכונים שבמחלה?

ייתכנו במקרים נדירים מספר סיבוכים, הצפויים להופיע לאחר ההדבקות בנגיף. דלקת קרום המוח היא הסיבוך השכיח ביותר, כשמדובר בילדים. הדבר קורה אצל 10 אחוז מהנדבקים. דלקת אשכים היא סיבוך נוסף, השכיח הן בקרב מתבגרים והן בקרב מבוגרים ואילו אצל נשים – דלקת אגן קטן ושחלות. סיבוך נוסף הוא דלקת שריר הלב וסיבוכים אפשריים אחרים הם כאבי מפרקים, דלקת מפרקים, דלקת בבלוטת התריס, דלקת בבלוטת הדמעות, דלקת בעצב הראייה או חירשות עצבית חד צדדית.

מהן דרכי הטיפול?

לאור מחקרים רבים שבוצעו לאחר פריצתה של המחלה, פותח בשנות החמישים של המאה הקודמת חיסון נגד פוליו על ידי שני חוקרים אמריקאים. הדבר הוביל לירידה משמעותית במספר הנדבקים וגם במספר מקרי המוות כתוצאה מהמחלה. החיסון כולל את הנגיף המוחלש, המסוגל להתרבות במעיים אך איננו יכול לעשות זאת במערכת העצבים. החשיפה לנגיף המוחלש גורמת לגוף לפתח נוגדנים והופכת אותו לעמיד יותר מפני הנגיף האלים. יחד עם זאת, במקרים נדירים, עשוי הנגיף המוחלש להפוך לנגיף רגיל, מה שיכול להוביל להתפרצות המחלה והדבקת אחרים. כדי למנוע זאת, ניתן תרכיב נוסף, הכולל את התרכיב המומת לפני שניתן הנגיף המוחלש.

 איך אפשר להתחסן?

הידבקות בחזרת מהווה היא עצמה חיסון לכל החיים. נכון להיום מקובל לחסן ילדים בחיסון משולש – MMRV, הן מפני חזרת, הן מפני אדמת והן מפני חצבת. החיסון ניתן לרוב בגיל שנה וגם בגיל 6. יעילותו של החיסון עומדת על כ – 70 אחוז.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן