מחלות זיהומיות

חצבת – Measles

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חצבת - Measlesחצבת (Measles) היא מחלה מדבקת מאד, התוקפת את המערכת החיסונית. היא נחשבת כיום לאחת המחלות הנפוצות ביותר כיום, וזאת למרות החיסון היעיל המהווה חלק מהמניעה.

בכל שנה מדווחים כמעט 40 מיליון מקרים של הדבקות במחלה, כשמתוכם מיליון חולים מתים. המחלה מתפשטת במהירות רבה מאד בין אנשים שאינם מחוסנים והיא מלווה בתסמינים לא נעימים, המופיעים לרוב בדרגות חומרה שונות.

האם מחלת החצבת נפוצה?

מחלת הצהבת מוכרת עוד משנת 700 לספיר, אולם רק בשנת 1963 פותח חיסון, העוזר במניעתה. עד אז נחשבה המחלה למחלה עולמית, שגרמה לתמותה של למעלה מ – 2.5 מיליון איש בכל שנה. כיום נחשבת המחלה לגורם המוות הרביעי בקרב ילדים ברחבי העולם, כשלאור הכנסת החיסון כנגדה, ניתן לראות ירידה במספר מקרי התמותה, העומדת על למעלה מ – 70 אחוז. נגיף החצבת עובר מאדם נשא לאדם שאיננו נשא.

הנגיף חי בריריות הפה והאף והוא עובר לרוב לאחרים בטווח של בין 4 ימים לפני הופעת הפריחה ועד ל – 4 ימים לאחר הופעתה.

מהם תסמיני החצבת?

תסמיני המחלה מופיעים בדרך כלל לאחר 10 עד 12 יום מרגע ההדבקה. הם כוללים, בין היתר: שיעול יבש, חום, אף דולף, רגישות לאור, עיניים מודלקות, פריחה באור, הופעת נקודות לבנות קטנות בתוך הפה ובצידן הפנימי של הלחיים (כתמי קופליק) וגם חום קל או בינוני.

בהמשך עשוי החום לעלות ל – 40 מעלות ואפילו ל – 40.5 מעלות ובהמשך יכולה להופיע פריחה באזור הפנים בהתחלה ולאחר מכן מאחורי האוזניים וגם לאורך קו השיער. הפריחה עם הזמן הופכת למגרדת ומתפשטת לאזורים נוספים בגוף, כמו החזה והגב עד לירכיים ולכפות הרגליים. לאחר שבוע לערך נעלמת הפריחה באותו הסדר שבו הופיעה.

מהם הסיכונים והסיבוכים במחלת החצבת?

המחלה אורכת במרבית המקרים תקופה של בין 10 ימים עד שבועיים. באזורים שונים בעולם נחשבת המחלה לקשה מאד ובמצבים מסוימים גם לקטלנית. בעוד שחלק, כפי שקורה במרבית המדינות המערביות, נרפאים לחלוטין מהמחלה, חלק יכולים להפוך לחולים מאד. הסיבוכים האפשריים, שיכולים להופיע לאחר ההדבקות בחצבת, הם דלקת קרום המוח, דלקת ריאות, שלשולים והקאות האופייניים בעיקר בקרב תינוקות וילדים קטנים וגם בעיות בהריון.

לנשים בהריון מומלץ להימנע ממגע עם אנשים חולים בצהבת, שכן חשיפה לנגיף יכולה לגרום ללידה מוקדמת, ללידת תינוקות במשקל נמוך ובמקרים מסוימים אפילו להפלה.

איך אפשר להתחסן כנגד צהבת?

החל משנת 1980 מקובל לחסן ילדים בחיסון נגד צהבת הן בגיל שנה והן בכיתה א' או בכיתה ב'. החיסון הוא חלק מחיסון משולש, הכולל גם חיסון נגד אדמת וחזרת. החיסון ידוע כיעיל מאד וכזה המצמצם באופן משמעותי את מספר מקרי ההידבקויות. בדומה לחיסונים אחרים, גם לחיסון זה נלוות תופעות לוואי, אם כי הסיכוי להופעתן הוא נמוך מאד. 10 אחוז מהמחוסנים מפתחים חום כ – 5 עד 12 יום לאחר קבלתו ו – 5 אחוז מפתחים פריחה קלה. החיסון איננו מתאים לנשים בהריון.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן