מחלות זיהומיות

מלריה – Malaria

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מלריה - Malariaמלריה (Malaria), המכונה גם "קדחת הביצות", היא מחלה זיהומית קשה מאד, הפוגעת ישירות בכבד וממנו מתפשטת לכל הגוף. מדובר במחלה טרופית, שמרבית הנדבקים בה הם במדינות אפריקה השונות, הממוקמות דרומית לסודן.

זוהי אחת המחלות הקשות ביותר בעולם וכיום וגם אחד מגורמי המוות העיקריים. שלא כמו מחלות זיהומיות אחרות, מחלה זו מועברת על ידי יתוש האנופלס, המוצץ את דמו של האדם הנגוע ומעביר אותו הלאה, אל אחרים.

מה הגורמים למלריה?

מלריה היא מחלה טפילית, שעיקר החולים בה הם ממדינות באזורים טרופיים וסוב-טרופיים שבאפריקה, אסיה, דרום אמריקה ואוקיאנה. בכל שנה נדבקים במחלה 200 מיליון, כשמעל חצי מיליון מהם מתים ממנה בסופו של דבר. המחלה עצמה נגרמת על ידי החד תאי פסמודיום והיא מועברת, כאמור, על ידי יתוש האנופלס. הנקבה נושאת את התאים ברוק שלה וכשהיא עוקצת את האדם היא מחדירה אותם לגופו.

הם נודדים לכבד שלו ומתרבים בו. בהמשך הם מגיעים לתאי הדם האדומים, מתרבים בהם אוכלים את ההמוגלובין ומפרישים רעלנים. אחר כך פורצים אל אזורים נוספים בגוף וגורמים להתפשטות המחלה בתוך מספר ימים בודדים.

מהם תסמיני המחלה?

לאחר התפרצות המחלה צפויים להופיע מספר תסמינים: רעד, כאבי פרקים, חום גבוה, כאב ראש עז, הקאות, צמרמורות, הזעה מרובה, שלשולים, כאבי בטן והרגשה כללית לא טובה. במקרים מסוימים יכולה להופיע תחושה של דקירות בעור ולעיתים יכול להופיע חוסר סוכר בדם.

מהם הסיכונים והסיבוכים האפשריים?

סיבוכים אפשריים לאחר ההדבקות הם תרדמת ומוות. בעשרים אחוז מהמקרים שבהם המלריה איננה מטופלת צפוי החולה למות, ובמיוחד כשמדובר בילדים, הנחשבים לפגיעים הרבה יותר ממבוגרים.

איך אפשר לטפל במלריה?

ככל שמקדימים במתן הטיפול, סיכויי ההחלמה גבוהים יותר. הטיפול מותאם בהתאם לחומרת המחלה וגם למצבו של החולה. התרופות הניתנות לחולים מתבססות על הכינין, המופק מקליפת עץ הכינין ומיוצר בתהליך ייצור סינתטי. במקביל ישנו שימוש בתרופות נוספות כדי להציע מענה נרחב ומוצלח יותר.

מהן דרכי המניעה?

מכיוון שמדובר במחלה קשה מאד ומכיוון שאין חיסון למחלה, חשוב לנקוט במספר צעדים כדי למנוע את ההדבקות בה. ישנן כיום מספר תרופות הנחשבות כיעילות למניעה, תרופות שאותן יש לנטול לפני הכניסה לאזורים הנחשבים לנגועים (רלוונטי למטיילים הנוסעים לאותם אזורים או לכל מי שמתכנן לבקר בהם מכל סיבה שהיא). את התרופות יש לקחת גם בעת השיבה הביתה, לאחר החזרה מאותו היעד.

תרופות אלו מציעות הגנה של בין 90 ל – 95 אחוז ורלוונטיות לכל סוגי המלריה. סוג התרופה נקבע בהתאם ליעד שאליו נוסעים. מעבר לכך, ישנן מספר דרכים להתגוננות מפני עקיצות היתושים, המעבירים את המחלה. אחת מהן היא שימוש בכילה והשנייה היא מריחת חומר דוחה יתושים על הגוף וגם לבישת בגדים ארוכים כשיוצאים אל השטח. מומלץ גם להימנע מיציאה לאזור עצמו בשעות הלילה, אז היתושים פעילים יותר בהשוואה לשעות היום האחרות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן