מחלות זיהומיות

דלקת כבד נגיפית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דלקת כבד נגיפית C – Acute Hepatitis Cדלקת כבד נגיפית C (Acute Hepatitis C), המכונה גם הפטיטיס או צהבת נגיפית מסוג C, היא מחלה קשה מאד, הפוגעת ישירות בכבד ומכאן גם שמה. שכיחותה גבוהה בעיקר במדינות חבר העמים, כשכיום אחוז הסובלים ממנה עומד על בין 0.7 אחוז ל – 1.5 אחוז מכלל האוכלוסייה.

דלקת כבד נגיפית C היא מחלה זיהומית הנגרמת לאור הדבקות בנגיף ההפטיטיס מסוג C. הדלקת יכולה להופיע בחודשים הראשונים שלאחר ההדבקות, כשמידת חומרתה עשויה להשתנות. היא יכולה להופיע במצבה הקל עם מספר מצומצם מאד של תסמינים, או במצבה החריף יותר המצריך אשפוז. 20 אחוז מהנדבקים בנגיף מבריאים באופן עצמאי ללא כל טיפול, במהלך תקופה של עד 6 חודשים מרגע ההדבקה.

אולם, 80 אחוז מהנדבקים אינם מצליחים להתגבר על כך ומפתחים זיהום כרוני, המלווה אותם לאורך כל חייהם. בשליש מהמקרים צפויה להתפתח שחמת הכבד, הגורמת לכשל בכליה ובסופו של דבר מצריכה השתלת כבד.

מהם התסמינים של דלקת כבד נגיפית?

ישנם רבים מהנדבקים שכלל לא סובלים מתסמינים כלשהם ולכן גם לא יודעים שהם נגועים בנגיף. התסמינים המוכרים ככאלה הנלווים למחלה יכולים להיות עייפות רבה, חום, חוסר תיאבון, הקאות, כאבי בטן, צואה בצבע אפור-בהיר, שתן כהה, צהבת בעור וגם צהבת בעיניים וכאבי פרקים. במקרים של זיהום חריף יכולים התסמינים להופיע למשך תקופה של בין שבועיים לחצי שנה לאחר ההדבקות במחלה, כשבמידה ומדובר במחלה כרונית הדבר עשוי להימשך במשך עשרות שנים.

התסמינים עשויים להיות חמורים יותר והמחלה עצמה יכולה להתקדם במהירות רבה יותר אצל מבוגרים, אצל חולים הנגועים בנגיף מסוג הפטיטיס B, אצל חולים הסובלים מכבד שומני, אצל חולים הנוטלים תרופות הידועות כרעילות לכבד, אצל גברים וגם אצל חולים עם הצטלקות מתקדמת מאד בכבד.

מדוע נגרמת דלקת כבד נגיפית?

הנגיף עובר מאדם נגוע לאדם שאיננו נגוע. הדבר יכול לקרות בין אנשים, המשתמשים בסמים לאור החלפת מחטים, מזרקים או ציוד הזרקה מסוג אחר וגם בזמן קיום יחסי מין, אם כי הדבר נדיר יותר. ב – 6 אחוז ממקרי ההדבקה מדובר בהעברת הנגיף מהאם הנגועה לתינוקה ובחלק מהמקרים הדבר קורה לאור שימוש בציוד קעקועים ופירסינג שאיננו סטרילי.

איך אפשר לטפל בדלקת כבד נגיפית?

החל משנת 2011 החלו במתן תרופות מדור חדש, העוזרות להילחם בנגיף. הן פועלות באופן ישיר נגדו ולוקחות חלק בהחלמה מהמחלה. יחד עם זאת, המשך ואופי הטיפול הכולל נקבע תוך התייחסות למצבו הנקודתי של החולה ולתסמיני המחלה שמהם הוא סובל.

עבכל מקרה, ישנן מספר קבוצות, להן מומלץ להיבדק כדי לוודא שאינם נושאים את הנגיף: אנשים שעברו השתלת איברים לפני 1992 או קיבלו דם לפני אותה שנה, אנשים הסובלים ממצבים רפואיים שונים, כמו איידס או מחלת כבד כרונית, אנשים שנחשפו בעבר לדם של אדם נגוע במחלה, מי שנולד לאם עם המחלה וגם לאנשים הסובלים ממחלת כבד או מבעיות הקשורות לתפקודי כבד.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן