מחלות זיהומיות

מחלות נגיפיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות נגיפיותמחלות נגיפיות הן מחלות הנגרמות לאור חדירת טפילים אל התאים החיים והתפשטותם בגוף עצמו. טפילים אלה משפיעים באופן ישיר על תהליך ייצור התא וגורמים לשכפולו. מדובר בטפילים קטנטנים, שאינם נראים לעין. ניתן לראותם אך ורק באמצעות מיקרוסקופ אלקטרוני וגודלם פחות מ – 0.2 מק"מ.

נכון להיום, הן בעולם המערבי והן במדינות העולם השלישי, מחלות נגיפיות הנגרמות על ידי הטפילים, הן גורם התחלואה המוביל בעולם. הטיפול במחלות אלו כולל שימוש באנטיביוטיקה, העוזרת להילחם בחיידקים. יחד עם זאת, טיפול זה איננו יעיל לגמרי כמענה לרוב המחלות הנגיפיות ולמרות ההתפתחות הרבה בתחום הבריאות, טרם נמצאה תרופה יעילה לכך.

המחלות הנגיפיות המוכרות לנו

ישנן מספר מחלות נגיפיות נפוצות מאד, שחלקן מופיעות בחודשי הקיץ, חלקן בחודשי החורף וחלק בעונות המעבר. מדובר במחלות כמו שפעת והצטננות, הרפס, אבעבועות רוח ועוד. בחודשי הקיץ החמים יכולים נגיפי המעיים לגרום לדלקת קרום המוח הנגיפית, הנחשבת כיום למחלה קשה. מחלות נגיפיות נוספות מוכרות הן שפעת העופות, אבולה ואיידס. מדובר במחלות שאינן מגיבות לטיפול האנטיביוטי, אולם כיום ישנם ניסיונות לטפל בהן באמצעות חומרים נוגדי נגיפים, העוזרים בהאטת התקדמות המחלה.

חשוב לדעת – על מרבית המחלות הנגיפיות מצליח הגוף להתגבר באופן עצמאי וללא הצורך בטיפול חיצוני כלשהו. החשיפה לזיהום נגיפי וגם ההחלמה מהמחלה עצמה מייצרת בגוף חיסון טבעי, המונע הדבקות חוזרת במחלה. מי שהבריא בכוחות עצמו ממחלה נגיפית, לא ידבק בה שוב. אפשר לראות זאת פעמים רבות בילדים קטנים שחלו באדמת או באבעבועות רוח וגופם חסין למחלות אלו למשך שארית חייהם, כלומר – הם לא יחלו בהן שוב.

הטיפול במחלות נגיפיות

מכיוון שטרם נמצא טיפול תרופתי למחלות נגיפיות הנחשב יעיל, התגוננות ומניעה הן שיטות הטיפול הטובות ביותר. כיום ישנם חיסונים מסוגים שונים העוזרים למנוע מחלות נגיפיות רבות, חיסונים שפותחו לאורך השנים. החיסונים יכולים לעזור גם לאחר ההדבקות במחלה ולא רק כמניעה. כיום ניתנים בארץ יותר ממיליון מנות של חיסונים ונמצא, תוך בחינת העניין לאורך השנים, שזוהי השיטה הטובה ביותר להילחם במחלות אלו.

החיסונים הקיימים מתבססים על רכיביו המומתים או המוחלשים של הנגיף. רכיבים אלה חודרים אל הגוף ומגיעים אל מערכת החיסון. מערכת החיסון מפתחת נגדם נוגדנים, העוזרים לגוף להתגבר על המחלה. מכיוון שישנן מחלות נגיפיות שהנגיף הפעיל שבהן משתנה בכל פעם ומשנה את מבנהו, יש צורך לבצע מעקב אחר שינויים אלה ובהתאם להחליף את מרכיביו של החיסון. למחלות נגיפיות קשות כמו איידס לא נמצא נכון להיום חיסון שיכול לעזור במניעה.

שיטה נוספת למניעת ההדבקה במחלות הנגיפיות היא היגיינה נכונה. שמירה על היגיינה אישית יכולה למנוע הדבקות במחלות נגיפיות שונות, וזאת במקביל לשיפור תנאי המחייה והקפדה על מערכות מים ומערכות ביוב נקיות. הדבר לא תמיד אפשרי במדינות עולם שלישי, מה שמסביר מדוע במדינות אלו ישנם תחלואה רבה מאד הנגרמת לאור הדבקות בנגיפים שונים.

החיסונים הניתנים בישראל ניתנים לתינוקות בעיקר והם כנגד מחלות ילדים, הנגרמות לאור הדבקות בנגיפים. כל זאת במטרה למנוע הדבקות במחלות ילדים בגילאים המבוגרים יותר, אז תגובתו של הגוף לאותה מחלה קשה ויכולים להיות נלווים לכך סיבוכים מסוכנים.

אולי יעניין אותך גם:

מכון שיקום לחולי איידס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן