מחלות זיהומיות

מחלות חיידקיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות חיידקיות נגרמות לאור חדירת חיידקים אל הגוף. מדובר בבקטריות שניתן לראותן אך ורק במיקרוסקופ, החיות לרוב על העור, על אברי המין ובמים. מרבית החיידקים אינם גורמים למחלות כלשהן ונחשבים אף ל"ידידותיים". הם חשובים מאד לבריאות התקינה של הגוף ולוקחים חלק בתפקודו היום יומי.

הסיבות למחלות אלו

בעוד שישנם חיידקים טובים, יש גם חיידקים מזיקים. חיידקים אלה, המכונים חיידקים פתוגניים, גורמים למחלות חיידקיות וגם לדלקות. הדבר קורה כשהם חודרים אל הגוף באזורים, הנחשבים בדרך כלל סטריליים ואז מתחילים להתרבות. בתהליך התרבותם הם דוחקים את החיידקים הטובים, החיידקים הבריאים וגורמים לנזק בגוף, המלווה לעיתים גם בפליטת רעלים שונים.

כיצד באות לידי ביטוי המחלות החיידקיות?

המחלות החיידקיות באות לידי ביטוי בתצורות שונות, בהתאם לסוג החיידק התוקף, בהתאם למקום בגוף שבו הופיעה הדלקת וגם בהתאם למצבו הבריאותי של החולה וגם גילו. מרבית תסמיני המחלות החיידקיות זהים לאלה המופיעים במחלות אחרות כמו למשל שפעת, זיהומים נגיפיים מסוגים שונים וגם דלקת המעי הגס. מדובר בשורה של תסמינים שיכולים להופיע בדרגת חומרה קלה, בינונית או קשה. כמו, למשל: כאבי בטן, הקאות, שלשולים, בחילות, חום גבוה, עייפות ותשישות רבה.

סוגים שונים של מחלות חיידקיות

ישנן מספר מחלות חיידקיות הנחשבות לשכיחות מאד. הן יכולות לתקוף בכל שלב בחיים ומסיבות שונות. מדובר במחלות קיבה למיניהן, הרעלות מזון, שחפת, דלקת קרום המוח, מחלות מין שונות כמו זיבה או עגבת, חצבת, שחין, פוליו, אבעבועות רוח, מורסות, כולרה, כלבת, איידס, פצעים זיהומיים, דלקת גרון, דלקת ריאות וגם דלקת אוזניים. חלק מהמחלות האלו נחשבות למחלות מדבקות מאד. ההדבקות במחלה יכולה להיות מלווה בסיכונים חמורים, שבחלקם נחשבים למסכני חיים. למשל, הרעלת דם, במידה ואיננה מטופלת באופן מידי יכולה לגרום לתסמונת הלם רעיל ולאי ספיקת כליות.

כיצד מאבחנים מחלות חיידקיות?

אבחון המחלה חשוב שייעשה בצורה מדויקת ומהירה. כל זאת, על מנת להציע את המענה הטיפולי הנכון ביותר עבור החולה ואף למנוע סיבוכים מיותרים. האבחון כולל התייחסות לתסמינים שמהם סובל החולה ומדווח עליהם ובחינת ההיסטוריה הרפואית שלו ומצבו הכללי. בהמשך מבצעים בדיקות שונות כדי לזהות את הנוגדים וגם בדיקת משטח גרון. במידה ויש שלשולים, אפשר גם לבצע תרבית צואה. במקביל, נאספת דגימת דמו של החולה כדי לאתר את דפוס המחלה.

הטיפול במחלות חיידקיות

הטיפול במחלות החיידקיות השונות מתמקד בתסמינים המופיעים לצד המחלה ולא בגורמים למחלה עצמה. ברוב המקרים מקבלים המטופלים כדורי פפוורין או סירופ העוזר בהקלה על הכאבים. פרוביוטיקה, טיפול שהוא ללא מרשם, יכול גם הוא להקל על התסמינים. ישנם סוגים שונים של חיסונים המונעים מספר מחלות חיידקיות ובכך נחשבים למצילי חיים.

לחיסונים אלה נלוות תופעות לוואי קלות, החולפות מעצמן בדרך כלל בתוך שעות או כמה ימים – נפיחות באזור הזריקה, אדמומיות, כאב וחום. במקרים של שלשולים הנלווים למחלה, מומלץ לחולים לשתות מים עם מלחים כדי להחזיר לעצמם  את הנוזלים שאיבדו. במקרה של בחילה, כדאי לשתות מים עם סודה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן